Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Widget HTML #1

[Download] "NĂ€r folkmordet kom till Sverige" by Thomas Bodstrom " eBook PDF Kindle ePub Free

NĂ€r folkmordet kom till Sverige

📘 Read Now     đŸ“„ Download


eBook details

  • Title: NĂ€r folkmordet kom till Sverige
  • Author : Thomas Bodstrom
  • Release Date : January 19, 2019
  • Genre: Social Science,Books,Nonfiction,
  • Pages : * pages
  • Size : 908 KB

Description

Under tre mÄnader 1994 dödades 800 000 mÀnniskor i ett folkmord i Rwanda, en av de vÀrsta hÀndelserna vÄr moderna historia. Det dÄliga samvetet i FN och omvÀrlden har medfört att den nuvarande regimen ostört kunnat bygga upp en av vÀrldens hÄrdaste diktaturer. Enligt Amnesty International misshandlas, fÀngslas och mördas de som sÀtter sig upp mot regimen. Trots vetskapen om detta Àr protesterna lama mot regimen sÄ lÀnge som minnet om folkmordet lever vidare. Detta görs effektivt genom att mÀnniskor fortfarande anklagas och stÀlls inför rÀtta bÄde i Rwanda och i andra lÀnder.
Men det Ă€r inte bara de verkliga mördarna som Ă„talas; Ă€ven de som sĂ€tter sig upp emot regimen kan bli oskyldigt anklagade. För att fĂ„ andra lĂ€nder att döma mĂ€nniskor som anklagas för folkmord förekommer att bevisningen grundas pĂ„ falska vittnesmĂ„l. Åklagare och domstolar riskerar dĂ„ att ovetande gĂ„ diktaturens Ă€renden.
Exilrwandiern Theodore Tabaro Ă€r undersköterska och fyrabarnspappa. Han lever ett vanligt liv i Örebro tills han pĂ„ uppmaning av SĂ€po vittnar om flyktingspionage, mot regimen i Rwanda. SĂ€pos löfte om hjĂ€lp ifall han skulle rĂ„ka illa ut pĂ„ grund av sitt vittnesmĂ„l infrias inte. Kort efter spionrĂ€ttegĂ„ngen anklagas Tabaro för fler Ă€n 900 mord, har nu varit hĂ€ktad i mer Ă€n tvĂ„ Ă„r och riskerar att fĂ„ sitta i fĂ€ngelse pĂ„ livstid. FrĂ„gan vĂ€cks om Theodore Tabaro Ă€r skyldig till folkmord eller om det Ă€r svenska staten som Ă€r skyldig till justitiemord.


PDF Books "NĂ€r folkmordet kom till Sverige" Online ePub Kindle